Houtsoorten

De tuinmeubelen worden uitsluitend uit dik massief hout vervaardigd.
 
Tuinmeubelen van massief hout hebben verschillende voordelen ten opzichte van meubelen gemaakt van andere materialen, zoals plastic, metaal of composiet materialen. Hieronder vindt u enkele voordelen van massief houten tuinmeubelen:

  • Natuurlijke uitstraling: Massief hout heeft een warme en natuurlijke uitstraling die perfect past bij de omgeving van uw tuin. Houten meubelen voegen ook textuur toe aan uw tuin en creëren een gezellige en ontspannen sfeer.
  • Duurzaamheid: Massief hout is van nature duurzaam en kan vele jaren meegaan, zelfs als het blootgesteld wordt aan verschillende weersomstandigheden. Met de juiste behandeling en onderhoud kunnen houten meubelen jarenlang meegaan.
  • Stabiliteit: Massief houten meubelen zijn over het algemeen steviger en stabieler dan meubelen gemaakt van andere materialen, omdat het hout gewicht kan dragen en een solide basis vormt voor het meubelstuk.
  • Veelzijdigheid: Houten meubelen zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, kleuren en afwerkingen, waardoor u een ruime keuze hebt om de meubelen te vinden die het beste bij uw tuin passen.
  • Milieuvriendelijk: Massief hout is een natuurlijk hernieuwbaar materiaal, wat betekent dat het kan worden geoogst uit duurzaam beheerde bossen. Dit maakt houten meubelen een milieuvriendelijke keuze voor uw tuin.
  • Comfort: Houten meubelen bieden comfort en ergonomie, en zijn daarom geschikt voor lange tijd buiten te verblijven.

Kortom, massief houten tuinmeubelen bieden niet alleen een aantrekkelijke en natuurlijke uitstraling, maar zijn ook duurzaam, stabiel en milieuvriendelijk.


Nieuw SteigerhoutSteigerhout is een houtsoort die veel gebruikt wordt in de meubelmakerij en interieurbouw. De naam "steigerhout" komt van het Nederlandse woord voor "steigerhout", zoals het van oudsher werd gebruikt als planken voor het bouwen van steigers.

Het hout wordt meestal gemaakt van dennen- of dennenbomen en heeft door zijn textuur en natuurlijke imperfecties een ruwe, rustieke uitstraling. Het wordt vaak gebruikt om meubelstukken zoals tafels, stoelen en bedden te maken, maar ook decoratieve elementen zoals wandpanelen en planken.
Steigerhout is populair vanwege zijn duurzaamheid, natuurlijke uitstraling en veelzijdigheid in mogelijkheden.
Het kan ook worden behandeld met olie of beits om het uiterlijk te verbeteren en het te beschermen tegen slijtage.
Steigerhout is zeer geschikt voor het maken van robuuste en stoere tuinmeubelen!


Old Grey SteigerhoutVerouderd steigerhout is een type steigerhout dat kunstmatig is verouderd of verweerd om het een verweerde, vintage uitstraling te geven. Dit proces omvat het behandelen van het hout met chemicaliën of het gebruik van mechanische technieken zoals zandstralen om een ​​versleten en rustiek uiterlijk te creëren.

Verouderd steigerhout is populair in meubels en interieurontwerp, vooral in stijlen die een vintage of industriële esthetiek benadrukken. Het kan worden gebruikt om van alles te creëren, van tafels en stoelen tot decoratieve accenten zoals wandpanelen en planken.

Het voordeel van het gebruik van verouderd steigerhout is dat het een uniek en interessant karakter geeft aan meubels en decorstukken, terwijl het ook relatief gemakkelijk is om mee te werken. Het verweerde uiterlijk kan een vleugje warmte en charme toevoegen aan elke ruimte, en het kan een verscheidenheid aan ontwerpstijlen aanvullen. 
Tuinmeubelen van verouderd steigerhout zijn ook altijd sterker en gaan langer mee dan tuinmeubels van gebruikt steigerhout. 


DouglashoutDouglashout komt van de Douglasspar en is een langzaamgroeiende houtsoort. Daardoor is de kwaliteit van het hout ook beter. Een ander veelvoorkomende benaming voor het douglashout is ook wel Oregon Pine.
Het hout staat bekend om zijn duurzaamheid, sterkte en natuurlijke weerstand tegen verval en rot, waardoor het een populaire keuze is voor buitenbouwprojecten zoals tuinmeubelen, terrassen, omheiningen en pergola's.

Douglashout heeft een wat roze kleur en een uitgesproken nerfpatroon, wat het een warme en natuurlijke uitstraling geeft. Het hout is relatief eenvoudig om mee te werken en het kan worden geschuurd, gebeitst of geverfd om verschillende afwerkingen te bereiken. 

Een van de voordelen van het gebruik van Douglashout is dat het een duurzame en milieuvriendelijke optie is, omdat het vaak afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen in Europa. Bovendien betekent de natuurlijke weerstand tegen bederf en rot dat er geen chemische behandelingen of conserveringsmiddelen nodig zijn, die schadelijk kunnen zijn voor het milieu.
 
Net als steigerhout is douglas hout zeer geschikt voor het maken van tuinmeubelen. 


Houten tuinmeubelenZowel steigerhout als douglashout is uitermate geschikt voor het gebruik van tuinmeubels.

Voor optimaale bescherming en een langere levensduur van het tuinmeubel raden wij altijd aan het tuinmeubel te beschermen met een behandeling.
Zorg er ook altijd voor dat het meubel niet in een plas water blijft staan, meubelglijders of wieltjes bieden hierbij een uitkomst.

Doordat hout een natuurproduct is en het hout ''leeft'' kan het hout krimpen en uitzetten, dit staat beter bekend als de ''werking'' van het hout. Hierdoor kunnen er scheuren en kieren aanwezig zijn, of ontstaan en er kan hars uit het hout lopen. Ook kan iedere plank van elkaar van kleur en lengte verschillen tot ongeveer 5%.